Welkom tekst

Foto

HULP NODIG?

Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van het juiste Rookafvoer systeem? Laat dan via onderstaande contactformulier je gegevens achter. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Rookgasafvoer en aanverwante producten kopen

Rookgasafvoer is van groot belang voor een gasinstallatie. Zonder goede rookgasafvoer kunnen er bijvoorbeeld koolmonoxide-ongelukken ontstaan die tot levensbedreigende situaties leiden. U zorgt voor een modern en goed rookgasafvoersysteem voor uw cv-ketel of andere kachel om veilig te wonen. Bij PatioLiving vindt u diverse soorten rookgasafvoersystemen: voor houtkachels en pelletkachels, maar ook flexibele of dubbelwandige rookgasafvoer. U vindt tevens alle aanverwante producten die u nodig kunt hebben, zoals pijpen, schoorsteenkappen en muurbeugels.

Rookgasafvoer voor een pelletkachel

Een pelletkachel is een kachel die gestookt wordt op houtpellets. Deze cilindervormige korrels worden gemaakt van houtzaagsel en zijn een duurzame vorm van verwarmen. Voor een pelletkachel heeft u een pelletkachelafvoer nodig en in ons assortiment vindt u twee opties. U kiest uit een stalen en emaillen pelletkachel afvoer. De stalen variant is makkelijk op maat te maken, stevig en bij te werken bij een beschadiging. De emaillen variant is lastiger in te korten, maar is van lichter materiaal gemaakt en krast niet.

Rookgasafvoer voor een houtkachel

Bij PatioLiving koopt u diverse houtkachels die voor een gezellige sfeer in de ruimte zorgen. Om te voorkomen dat het rookgas in de woonkamer terecht komt, zorgt u voor goede rookgasafvoer. Hiervoor heeft u verschillende elementen nodig, zoals een muurbeugel, pijpen en een condensator. U vindt losse onderdelen bij PatioLiving, maar kunt ook kiezen voor complete rookgasafvoersystemen. Kies bijvoorbeeld voor een dubbelwandig rookkanaal gemaakt van roestvast stalen buizen met een minerale thermische isolatie.

Flexibele rookgasafvoer en toebehoren

Een bestaand rookkanaal kunt u renoveren met een flexibel rookkanaal. U kunt flexibele rookgasafvoer alleen gebruiken wanneer er een gemetselde schoorsteen aanwezig is. Dit is dus geen op zichzelf staande oplossing, maar dient ter renovatie. Een flexibel rookkanaal zorgt voor een optimale trek voor de afvoer van rookgassen, biedt minder weerstand waardoor het rookkanaal schoner blijft, is eenvoudig te installeren en makkelijk te vegen. Bij verschillende problemen, zoals condensatievorming of roestplekken, kan een flexibele rookgasafvoer de juiste oplossing zijn.

Dubbelwandige rookgasafvoer

Dubbelwandige rookgasafvoersystemen zijn uitstekend geïsoleerd en worden gemaakt van roestvast staal. Bij PatioLiving vindt u verschillende dubbelwandige rookkanalen, ieder met een andere diameter. Standaard worden de buizen geleverd in de glanzende kleur van roestvaststaal, maar het is ook mogelijk om voor de kleur zwart te kiezen. Onze dubbelwandige rookgasafvoersystemen zijn makkelijk te installeren, omdat de onderdelen perfect in elkaar passen. Bestel een volledig systeem voor uw kachel voor een veilige afvoer van rookgassen.